Kahvenizin yanında çok iyi gidecek ve hızlı şekilde hazırlayabileceğiniz bir tatlının tarifini vermek istiyorum. Orijinal adı Bunuelos olan bir tatlının tarifinde yaptığım bazı değişikliklerle ortaya çıkan bu küçük çörekler eminim çok hoşunuza gidecek.
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 paket vanilinli şeker
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 1/2 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- bir tutam tuz
- Kanola (veya Ayçiçek) yağı
- Bir karıştırma kabının içine unu, tuzu, 3 çorba kaşığı toz şekeri, 1 paket vanilyayı, kabartma tozunu koyun ve hafifçe karıştırın.
- Sütün içine yumurtayı kırın ve iyice karıştırın. Bu karışımı yavaş yavaş karıştırarak una ekleyin.
- Küçük bir teflon tavada tereyağını eritin. Erimiş tereyağını da yavaşça karıştırarak una ekleyin.
- Malzemeyi önce bir tahta kaşıkla karıştırın. Kıvamı oturana kadar gerekirse hafifçe un ekleyin.
- Tezgahınızı hafifçe unlayıp üzerinde hamurunuzu 5 dakika yoğurun.
- Derin bir tavaya veya tencereye kanola yağını koyup kızdırmaya başlayın.
- Hamurunuzu golf topu büyüklüğünde (avucunuzun içine sığacak büyüklükte) parçalara ayırıp yuvarlayın, sonra hafifçe ezerek yassılaştırın. Bir tahta kaşığın sapını unlayarak hamurun ortasına bir delik açın.
- Kızmış yağın içine dikkatlice bırakın ve dış yüzeyleri parlak bir kahverengi olana kadar kızartın. Kevgirle tavadan alıp kağıt havlu ile fazla yağı süzün.
- 1 çorba kaşığı şeker, tarçın ve 1 paket vanilyayı bir tabakta karıştırın. Kızarmış çöreğinizi soğumadan bu karşıma batırarak bir yüzeyini süsleyin.
Benim gibi soğuk süt içmekten hoşlanıyorsanız, bu çörekleri sütle beraber de yiyebilirsiniz. Yapmaya karar verdiğinizde elinizin altındaki malzemelere göre çeşitler yaratabilirsiniz. Örneğin vanilya yerine çöreğin içine de tarçın koymanız, hamura ceviz eklemeniz, üstüne tarçın yerine pudra şekeri serpmeniz, kabartma tozu koymayarak daha sert çörekler elde etmeniz de mümkün. Biraz elinizi alıştırdıktan sonra filtre kahveyi hazırlayana kadar bu çörekleri de hazır edebilirsiniz.
Afiyet olsun ;)
No comments:
Post a Comment