Zasięgnięte z Kwesti smaku.
Składniki:
szklanka ziaren pszenicy
szklanka maku
cukier puder
miód
rodzynki
migdały
śmietana
Przygotowanie:
Pszenicę oczyścić, zalać na noc wrzącą wodą. Następnego dnia zagotować, odcedzić, zalać świeżą wodą i gotować do miękkości. Znów odcedzić.
Mak opłukać, sparzyć, odsączyć i zemleć w maszynce z gęstym sitkiem. Połączyć z odcedzoną pszenicą, z miodem oraz z cukrem pudrem. Dodać posiekane bakalie. Wymieszać i wstawić do lodówki.
Podawać ze śmietanką w oddzielnym dzbanuszku.
English
Ingredients:
cup of wheat grains
cup of poppy
sugar powder
honey
raisins
almonds
sour cream
Preparation:Cleaned wheat grains pour to boiling water over night. The next day, drain, cover with fresh water and cook until tender. Drain again.
Poppy wash, blanch, drain and grind in a food processor with a thick sieve. Combine with drained wheat with honey and powder sugar. Add the chopped nuts and raisins. Stir and refrigerate.
Serve with cream.
No comments:
Post a Comment