Tuesday, December 25, 2012

Farszcz do pierogow z sokiem z żurawiny / Inside the Dumplings with cranberry juice

 
Składniki:

kapusta kwaszona
suszone grzyby
cebula
czosnek
liście laurowe
ziele angielskie
marchewka
sok z żurawiny
sól i pieprz, vegeta

Przygotowanie:

Grzyby płuczemy i namaczamy w gorącej wodzie na noc. Następnie odcedzamy i drobno siekamy. Kapustę płuczemy, wkladamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, vegetę, oraz starta marchewkę. Gotujemy az kapusta będzie miękka. Dorzucamy drobno posiekane grzyby. Podlewamy sokiem z żurawiny. Na rozgrzanej patelni z masłem podsmażamy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy do grzybów i kapusty. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy farsz do wystygnięcia.

English

Ingredients:

sauerkraut
dried mushrooms
onion
garlic
bay leaves
allspice
carrots
cranberry juice
salt and pepper, vegeta

Preparation:

Rinse and soak mushrooms in hot water for the night. Then drain off and finely chop. Rinse the cabbage, put into a pot and pour water. Add the bay leaves, allspice, vgeta, and grated carrots. Cook until cabbage is tender. Add chopped mushrooms. Then cranberry juice. On a hot pan with butter fry chopped onion and garlic. Add to mushrooms and cabbage. Season with salt and pepper.

No comments:

Post a Comment