Friday, January 20, 2012

Kapuska

        In Turkish kitchen you can find also cabbage dish call Kapuska. It is very easy and fast meal recipe.



Materials:

cabbage
onion
garlic
tomato paste
butter
rice
salt and papper
vegetable seasoning
water

Preparation:

Wash the cabbage leaves. Cut them up finely. Put to salted water, boiled and then removed water from the pot. Clean onion and garlic, cook a bit on the butter. Add to cabbage,aslo tomato sauce and spices. Cover pot and boil over low heat. Add washed rice.
Cook still for a while.
Eat hot or cold, with bread, potatoes or dumplings.

Enjoy your meal!


Polski

W tureckiej kuchni pojawia sie takze kilka potraw przygotowanych z kapusty. Oto jeden latwy i bardzo szybki przepis.

Materialy:

kapusta
cebula
czosnek
koncentrat pomidorowy
masło
ryż
sól i pieprz
przyprawy warzywne (vegeta)
woda

Przygotowanie:

Umyc liccie kapusty. Pokroic  je drobno. Wlozyc do osolonej wody, gotowac az do wrzenia, następnie oddcedzic wode z garnka. Cebule i czosnek podrumienic nieco na masle. Dodac do kapusty, takze sos pomidorowy i przyprawy. Przykryc garnek i gotować na małym ogniu. Dodac umyty ryz.
Gotowac jeszcze przez chwile, az ryz bedzie miekki
Podawac na gorąco lub zimno, z chlebem, ziemniakami lub kopytkami.

Smacznego!

No comments:

Post a Comment