Materials:
cabbage
onion
garlic
tomato paste
tomato paste
butter
rice
rice
salt and papper
vegetable seasoning
water
Preparation:
Wash the cabbage leaves. Cut them up finely. Put to salted water, boiled and then removed water from the pot. Clean onion and garlic, cook a bit on the butter. Add to cabbage,aslo tomato sauce and spices. Cover pot and boil over low heat. Add washed rice.
Cook still for a while.
Eat hot or cold, with bread, potatoes or dumplings.
Enjoy your meal!
Polski
W tureckiej kuchni pojawia sie takze kilka potraw przygotowanych z kapusty. Oto jeden latwy i bardzo szybki przepis.
Materialy:
kapusta
cebula
czosnek
koncentrat pomidorowy
masło
ryż
sól i pieprz
przyprawy warzywne (vegeta)
woda
Przygotowanie:
Umyc liccie kapusty. Pokroic je drobno. Wlozyc do osolonej wody, gotowac az do wrzenia, następnie oddcedzic wode z garnka. Cebule i czosnek podrumienic nieco na masle. Dodac do kapusty, takze sos pomidorowy i przyprawy. Przykryc garnek i gotować na małym ogniu. Dodac umyty ryz.
Gotowac jeszcze przez chwile, az ryz bedzie miekki
Podawac na gorąco lub zimno, z chlebem, ziemniakami lub kopytkami.
Smacznego!
Polski
W tureckiej kuchni pojawia sie takze kilka potraw przygotowanych z kapusty. Oto jeden latwy i bardzo szybki przepis.
Materialy:
kapusta
cebula
czosnek
koncentrat pomidorowy
masło
ryż
sól i pieprz
przyprawy warzywne (vegeta)
woda
Przygotowanie:
Umyc liccie kapusty. Pokroic je drobno. Wlozyc do osolonej wody, gotowac az do wrzenia, następnie oddcedzic wode z garnka. Cebule i czosnek podrumienic nieco na masle. Dodac do kapusty, takze sos pomidorowy i przyprawy. Przykryc garnek i gotować na małym ogniu. Dodac umyty ryz.
Gotowac jeszcze przez chwile, az ryz bedzie miekki
Podawac na gorąco lub zimno, z chlebem, ziemniakami lub kopytkami.
Smacznego!
No comments:
Post a Comment