Saturday, January 28, 2012

Spinach soup with potato/Szpinakowa z ziemniakami


Materials:

spinach
potato
carrots
leek
onion
garlic
celery
bay leaf
allspice
egg
butter
parsley
water
salt and pepper
cream

Preparation:

Wash all the vegetables, clean and cut into cubes. Put to the put with salted water. Boil. Cook spinach on the pan with butter, onion and garlic. Potato cook in salted water. Separately boil eggs, add them to the soup after cutting into small cubes. Add also cooked spinach. Serve with cream, parsley, and next to soup give smashed potatoes with browned onions.

Polski

Materialy:
szpinak
ziemniak
marchew
por
cebula
czosnek
seler
lisc laurowy
ziele angielskie
jajko
maslo
natka pietruszki
woda
sol i pieprz
smietana

Przygotowanie:

Umyc dokladnie wszystkie warzywa i pokroic w kostke. Umiesc w garnku z osolona woda. Zagotowac. Gotowac szpinak na patelni z maslem, cebula i czosnkiem. Ugotowac ziemniaki w osolonej wodzie. Oddzielnie ugotowac jajka, dodac je do zupy pokrojone w drobna kostke. Dodac także ugotowany szpinak. Podawac ze smietana, natka pietruszki, oraz ze zmiazdzonymi ziemniakami i z zasmazaną cebulka.

Pycha!

No comments:

Post a Comment