Saturday, November 24, 2012

Groats with nuts and raisins / Kasza jaglana z bakaliami

 
 
Ingredients:
 
millet
raisins
dried apples
almonds
cinnamon
ginger
honey
yoğurt
 
Preparation:
 
Pour into the pot pre-cleaned glass of millet. Pour boiling water in the proportion: 3/1 glass of water when you want to cook grits groats. Add the spices: cinnamon, a pinch of cloves and a touch of fresh ginger. Add dried or fresh fruit and almonds.
Cover the pot, reduce the heat and simmer for about 40 minutes.
In the end add honey. Serve with yoghurt.
 
Polski
 
Składniki:

kasza jaglana
rodzynki
suszone jabłka
migdały
cynamon
imbir
goździki
miód
jogurt
 
Przygotowanie:
 
Do garnka wlać szklankę uprzednio oczyszczonej kaszy jaglanej. Zalać wrzątkiem w proporcjach: 3/1 szklanki wody, gdy chcemy ugotować kaszę na sypko. Dodać przyprawy: szczypta cynamonu i goździków i odrobiną świeżego imbiru. Dodac suszone lub świeże owoce oraz migdały. Przykryć garnek, zmniejszyć ogień i dusić około 40 minut. Na koniec dodać miód. Podawać z jogurtem.

 

No comments:

Post a Comment