Sunday, December 30, 2012

Barszcz wigilijny / Christmas borscht


Składniki:

buraki
cebula
czosnek
marchew
seler
pietruszka
por
liść laurowy
ziele angielskie
sok z cytryny / plastry cytryny
słodki ocet jabłkowy
suszone jabłka
przyprawa warzywna (vegeta)
majeranek

Przygotowanie:

Umyć buraki, zagotować. Odczekać, aż ostygną, obrać, pokroić w plastry i umieścić w garnku. W
łoszczyznę, umyć, obrać, pokroić i dodać do buraków. Dodać przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, suszone jabłka. Zagotować. Na koniec dodać majeranek, plasterki cytryny i trochę octu jabłkowego.

English

Ingredients:

beets
onion
garlic
carrots
celery
parsley
leek
bay leaf
allspice
lemon juice / lemon slice
sweet apple vinegar
dried apples
vegetable seasoning (vegeta)
marjoram

Preparation:

Wash beets, cook. Wait for them to cool, peel, cut into slices and place in a pot. Greens, wash, peel, cut and add to beet. Add spices: bay leaf, allspice, dried apples. Boil. At the end add the marjoram, lemon slices and a little bit of apple vinegar.

No comments:

Post a Comment