Monday, December 17, 2012

Chicken in the lemon sauce / Kurczak w sosie cytrynowym

 
Ingredients:

chicken breast
lemon
olive oil
salt and pepper
sweet paprika powder
red wine
sesame
breadcrumbs
parmesan
 
Preparation:

Chicken breast rinse, dry and break down to the chops. In a bowl, prepare the sauce with: lemon juice, olive oil, sweet paprika, salt and pepper. Add the chicken and leave it for an hour in the refrigerator. Then put lightly in the breadcrumbs and sesame seeds. Fry in olive oil, add a bit wine. To decorate and taste add the parmesan cheese. Very tasty!
 
Polski
 
Składniki:

pierś z kurczaka
cytryna
oliwa z oliwek
sól i pieprz
papryka słodka w proszku
wino czerwone
sezam
bułka tarta
parmezan

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka opłukać, osuszyć i rozbić na kotlety. W misce przygotować sos z: soku z cytryny, oliwy z oliwek, słodkiej papryki, soli i pieprzu. Dodać kurczaka i pozostawić na godzinę w lodówce. Następnie obtoczyć lekko w bułce tartej i sezamie. Smażyć na oliwie, dodać trochę wina.
Do dekoracji i smaku dodać parmezan. Bardzo smaczne!

 
 

No comments:

Post a Comment