Przepis z Małej Cukierni
Składniki :
2 i 1/3 szklanki mąki
1 płaska łyżeczka sody
szczypta soli
kostka masła (200g)
2/3 szklanki cukru
cukier waniliowy
1 jajko
kolorowe draże
Przygotowanie:
Wymieszać razem mąkę, sodę i sól.
Masło utrzeć z cukrem. Zmniejszyć obroty miksera i dodać jajko, miksować przez chwilę, aż składniki się połączą.
Dodać mąkę i wymieszać, najlepiej ręcznie. Z ciasta formować kulki, układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczać. W każde ciasteczka lekko wcisnąć cukierki. Piec w temperaturze 170oC przez 14 minut.
Masło utrzeć z cukrem. Zmniejszyć obroty miksera i dodać jajko, miksować przez chwilę, aż składniki się połączą.
Dodać mąkę i wymieszać, najlepiej ręcznie. Z ciasta formować kulki, układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczać. W każde ciasteczka lekko wcisnąć cukierki. Piec w temperaturze 170oC przez 14 minut.
English
Ingredients:
2 and 1/3 cup of flour
1 teaspoon baking soda
pinch of salt
butter (200g)
2/3 cup sugar
vanilla sugar
1 egg
colorful candy
1 teaspoon baking soda
pinch of salt
butter (200g)
2/3 cup sugar
vanilla sugar
1 egg
colorful candy
Preparation:
Mix together flour, baking soda and salt.
Mix the butter and sugar. Reduce the mixer speed and add the egg, mix for a while, until the ingredients are combined.
Add the flour and mix, preferably by hand. From the dough form a ball, place it on a baking tray lined with baking paper and flatten slightly. For each cookie lightly press the sweets. Bake at 170 ° C for 14 minutes.
Mix together flour, baking soda and salt.
Mix the butter and sugar. Reduce the mixer speed and add the egg, mix for a while, until the ingredients are combined.
Add the flour and mix, preferably by hand. From the dough form a ball, place it on a baking tray lined with baking paper and flatten slightly. For each cookie lightly press the sweets. Bake at 170 ° C for 14 minutes.
No comments:
Post a Comment