Tuesday, January 15, 2013

Ziemniaki w sosie bolognese / Potatoes with sauce bolognese


Składniki:

ziemniaki
cebula
czosnek
mięso mielone
pietruszka
pomidory (lub koncentrat pomidorowy)
przyprawy: oregano, bazylia, vegeta, sól, pieprz, papryka słodka
masło / oliwa z oliwek
szczypiorek

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie lub na parze (jak kto woli).
Z mięsa mielonego, cebuli, czosnku, soku pomidorowego i przypraw przygotować sos. Polać sosem przygotowane ziemniaki, posypać szczypiorkiem i jest gotowa super dobra kolacja. Podawać z kefirem, bądz ayranem z dodakiem mięty.


English
Ingredients:

potatoes
onion
garlic
minced meat
parsley
tomatoes (or the tomato paste)
spices: oregano, basil, vegeta, salt and pepper, sweet paprika
butter / olive oil
chive

Preparation:

Boil potatoes in salted water or steamed (how you wish).
From minced meat, onion, garlic, tomato juice and spices prepare the sauce. Pour the sauce to prepared potatoes, sprinkle with chives and ready super good, easy dinner. Serve with kefir, or ayran with mint.

No comments:

Post a Comment