Sunday, February 17, 2013

Naleśniki ze szpinakiem i serem pleśniowym / Wrap with spinach and blue cheese


Składniki:

naleśnik:

pół szklanki mąki
2 jajka
szklanka mleka
sól
woda
oliwa z oliwek

farsz:

szpinak
ser pleśniowy
czosnek
śmietana
masło


Przygotowanie:

Wymieszać składniki na naleśniki, wlewać powoli na gorącą patelnie z oliwą z oliwek, tworząc okrąg. Smazyć  z obu stron.
Do garnka z masłem dodać zmiażdżony czosnek, a następnie szpinak i przyprawy. Po pewnym czasie, dodać ser i śmietanę. Dusić na małym ogniu.


 Wyłóżyć farsz na naleśnik i zwinąć go. Gotowe!

English

Ingredients:

wrap:

half glass of flour
2 eggs
1 glass of milk
salt
water
olive oil

filling:

spinach
blue cheese
garlic
cream
butter


Preparation:

Mix ingredients for wrap, pour slowly into a hot frying pan with olive oil, forming a circle.

Fry on both sides.
To the pot with butter add crushed garlic, then spinach and spices. After a while, add the cheese and sour cream. Simmer over low heat.
Put fillings on the wrap and roll it. Done!



If you have leftover fillings you can use it with pasta. Delicious!


Jeśli zostanie Wam farszu można użyć go z makaronem. Bardzo smaczne!
 

No comments:

Post a Comment