Składniki:
zielona soczewica
cebula
pomidory
marchew
ziemniak
seler
pietruszka
przyprawa warzywna
suszona mięta
czerwona ostra papryka
cytryna
oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Do garnka z woda dodać marchew, pietruszke, cebule, ziemniaki i pomidory pokrojone w kostkę. Umyć soczewicę, a następnie dodać do bulionu warzywnego. Dodać przyprawe warzywna. Zmiksować zupę blenderem. Podawać z miętą, ostra papryka i cytryną. Podawać z chlebem.
zielona soczewica
cebula
pomidory
marchew
ziemniak
seler
pietruszka
przyprawa warzywna
suszona mięta
czerwona ostra papryka
cytryna
oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Do garnka z woda dodać marchew, pietruszke, cebule, ziemniaki i pomidory pokrojone w kostkę. Umyć soczewicę, a następnie dodać do bulionu warzywnego. Dodać przyprawe warzywna. Zmiksować zupę blenderem. Podawać z miętą, ostra papryka i cytryną. Podawać z chlebem.
English
Ingredients:
green lentils
onion
tomatoes
carrots
potato
celery
parsley
vegetable seasoning
dried mint
red hot pepper
lemon
olive oil
Preparation:
To the pot with water add carrots, parsley, onions, potatoes and diced tomatoes. Wash the lentils, then add the to vegetable broth. Season with seasoning vegetables. Cook. Blend the soup by blender. Serve with mint, hot pepper and lemon, add bread.
green lentils
onion
tomatoes
carrots
potato
celery
parsley
vegetable seasoning
dried mint
red hot pepper
lemon
olive oil
Preparation:
To the pot with water add carrots, parsley, onions, potatoes and diced tomatoes. Wash the lentils, then add the to vegetable broth. Season with seasoning vegetables. Cook. Blend the soup by blender. Serve with mint, hot pepper and lemon, add bread.
No comments:
Post a Comment