Ingredients:
- fish
- carrot
- parsley
- potato
- green peas
- onion
- garlic
- celery
- allspice
- bay leaf
- salt, pepper
- vegetable spice
Preparation:
To the pot of water put fis, bay leaf, allspice. Boil. Clean water from dirt. Add onion and one clove of garlic. Still boil. Take fish out, clean it and add back to water. Then add all chopped vegetables and spices. Cook on low heat until vegetable will be soft.
Easy and very tasty! My children love it!
Polski
Składniki:
- ryba
- marchew
- pietruszka
- ziemniaki
- groszek zielony
- cebula
- czosnek
- seler
- ziele angielskie
- liść laurowy
- sól, pieprz
- przyprawa warzywna
Przygotowanie:
W garnku z wodą umieścić rybę, liść laurowy, ziele angielskie. Gotować. Oczyścić wodę z zanieczyszczen. Wyciągnąć rybę, oczyścić i dodać z powrotem do wody. Dodać cebulę i ząbek czosnku. Nadal gotować.. Następnie dodać wszystkie pokrojone warzywa i przyprawy. Gotować na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie.
Łatwe i bardzo smaczne! Moje dzieci ją uwielbiają!
W garnku z wodą umieścić rybę, liść laurowy, ziele angielskie. Gotować. Oczyścić wodę z zanieczyszczen. Wyciągnąć rybę, oczyścić i dodać z powrotem do wody. Dodać cebulę i ząbek czosnku. Nadal gotować.. Następnie dodać wszystkie pokrojone warzywa i przyprawy. Gotować na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie.
Łatwe i bardzo smaczne! Moje dzieci ją uwielbiają!
No comments:
Post a Comment